• RSS
  • Facebook
  • Twitter

emailVandaag werd bekend dat studenten massaal slachtoffer zijn geworden van een grote phishingaanval. Een phishingaanval is een methode waarop de daders het wachtwoord en gebruikersnaam van het slachtoffer proberen te ontfutselen, door het in te laten vullen op een zelfde soort website. Duizenden studenten kregen een e-mail die afkomstig leek van de IB-groep, dat is de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de studiefinancieringen e.d.

Op de valse website werd vervolgens gevraagd naar de DigiD-gegevens in te vullen. Deze DigiD-gegevens geven de criminelen zo een kijkje in de gegevens voor de belasting en alle overige overheidszaken. Ruim één op de drie studenten heeft deze gegevens ingevuld en zijn daarmee slachtoffer geworden van deze cybercriminaliteit. De mail was van de afzender de IB-groep, de gegevens moesten worden ingevuld in verband met de fusie met CFI en naamsverandering naar Dienst Uitvoering Onderwijs, ofwel DUO. Deze zou per 1 januari 2010 ingaan. De IB-groep benadrukt dat zij nooit om inloggegevens zullen vragen per mail.

Dus bij soortgelijke mails. Vul nooit uw gebruikersnaam en wachtwoord in op externe website. Als u toch inlogt, kijk dan goed naar de url van de website!


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...