• RSS
  • Facebook
  • Twitter

youtubeHet embedden van video’s was een belangrijk punt voor Buma/Stemra. Het voorstel om er een bedrag voor te laten betalen schoot bij de Nederlandse bevolking echter in het verkeerde keelgat. Nu, bijna twee maanden na het mediaspektakel, zijn YouTube en Buma/Stemra er dan toch uit gekomen. Er is een nieuwe licentieovereenkomst gesloten.

De deal is een typische win-winsituatie. Voor de bloggers, webmasters, maar ook voor de componisten en muziekuitgevers is het een geschenk uit de hemel. De deal zal voor de komende jaren van toepassing zijn, maar voor welke duur en welke bedragen de deal is gesloten is niet bekend. “We zijn zeer verheugd met onze nieuwe overeenkomst met Buma/Stemra”, zo verteld Patrick Walker, hoofd YouTube-Samenwerkingsverbanden voor Europa. “Dit is een belangrijke aanwinst voor de YouTube-gemeenschap, voor webloggers, voor muziek uitgeverijen, voor liedjesschrijvers en voor componisten.” Buma-directeur Cees Vervoord noemt de overeenkomst “een belangrijke erkenning van het recht op vergoeding voor het gebruik van de werken van onze leden.” De deal is gesloten en van toepassing op alle video’s die op sites worden gepubliceerd vanaf YouTube die daarmee auteursrechtelijke inhoud bevatten.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...