• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Dossier: Windows 7

Posted by Henri 0 Comment

windows7Het jaar 2009 was ook zeker het jaar van de enorme opkomst van Windows 7. Na de enorme flop van Windows Vista kwam op 22 oktober dan eindelijk die langverwachte opvolger. Zonder groot circus werd Windows 7 op de markt gezet, maar vervolgens ging het als een trein. Records werden verbroken en Microsoft werd alle wanhopige toestanden van Vista al heel snel vergeten. Daarom vandaag op Strategie Online het dossier: Windows 7.


6 oktober || Microsoft:”Vista was minder goed”
Vista is weer op zijn retour. En hiermee heeft Windows Vista nooit hoger dan 20% marktaandeel behaald. Dat blijkt uit statistieken van Net Applications. In augustus bereikte Windows Vista zijn top met 18,8%, maar in september is het marktaandeel gedaald met 0,2%. Daarom is dit ook het goede moment voor de opvolger, Windows 7. Dat wordt momenteel al gebruikt door 1,5% van de computergebruikers.
9 oktober || Negatieve reacties voor Windows 7
Ondanks dat Windows 7 pas op 22 oktober in de winkels ligt, zijn op 9 oktober de eerste negatieve reacties al bekend. Softwaregigant Microsoft maakte die week daarvoor nog bekend dat Windows 7 een goed product zal worden, een product dat het mindere Windows Vista snel zal doen laten vergeten. De verwachtingen zijn daarom ook erg hoog, maar uit onderzoek blijkt dat Windows 7 helemaal niet zo verbeterd is.
9 oktober || Windows 7 al te koop
Windows-freaks opgelet! Windows 7, het nieuwe besturingsprogramma van softwaregigant Microsoft, lag pas vanaf 22 oktober in de winkels, maar is was inmiddels al verkrijgbaar! Via de website eBay werden al meerdere versies van Windows 7 te koop aangeboden. Een pakket Windows 7 Ultimate is voor 160 dollar via eBay te verkrijgen. Opmerkelijk goedkoop, aangezien ze in Amerika het dubbele waard zijn!
19 oktober || Opvallende actie van Microsoft
Microsoft werkte goed aan de promotie en marketing rondom de komst van Windows 7. Ze hebben de online strategie goed uitwerkt en in een opvallende actie probeert zo Microsoft ervoor te zorgen dat Windows 7 de flop van Vista snel laat doen vergeten. In een opmerkelijke actie geeft Microsoft 777 exemplaren van Windows 7 gratis weg!
20 oktober || Mozilla woedend op Microsoft
Mozilla is erg boos op Microsoft. En dit heeft alles te maken met de lancering van het nieuwe Windows 7. Mozilla is verantwoordelijk voor Mozilla Firefox, en volgens Mozilla heeft Firefox een verkeerde positie in het menu van Windows 7. In het installatieprogramma van Windows 7 is het mogelijk om zelf een browser te selecteren, maar volgens Mozilla staat Firefox in deze lijst te laag. Oneerlijke concurrentie dus.
20 oktober || Bedrijven gaan massaal op Windows 7
Het grote voordeel van het ontwikkelen van een slecht besturingsprogramma is toch wel dat iedereen massaal overstapt op je nieuwe goede product! Dat zal vast niet de instelling geweest zijn waarmee Microsoft aan Windows 7 heeft gewerkt, maar dat is wel het resultaat uit een onderzoek van Information Technology Intelligence Corp (ITIC). Zij onderzochten 1200 ondernemingen.
22 oktober || D-Day voor Windows 7
De grote dag is aangebroken voor Microsoft. Het lang verwachte Windows 7 is verkrijgbaar! Er is heel lang aan het nieuwe besturingssysteem gewerkt, en het systeem moet dan ook alle fouten en problemen met Vista snel doen vergeten. Maar ook op het gebied van marketing heeft Windows zich flink verbeterd. Zij verkiezen een online strategie boven het ouderwetse mediaspektakel.
26 oktober || Windows 7 verslaat Harry Potter
Het is een succes, Microsoft breekt records en stoot daarmee Harry Potter van de troon. Harry Potter was wekenlang het meest gereserveerde product, maar met de komst van Windows 7 is daar verandering in gekomen. Windows 7 is in de eerste weken al vaker gereserveerd dan Vista in jaren!
28 oktober || Windows 7 te duur voor netbooks
Het nieuwe paradepaardje van softwaregigant Microsoft is te duur voor producenten van netbooks. Netbookproducenten stappen dan ook totaal niet massaal over op Windows 7. Zij wachten voorlopig tot Windows XP vanaf volgend jaar wordt uitgefaseerd, en Windows 7 dus is gedaald met de prijs. De nieuwe versie is te duur, zo liet analistenbureau Directions on Microsoft weten door middel van een persbericht.
23 november || Windows 7 is een bestseller
Het paradepaardje van Microsoft is een groot succes. Windows 7 is een bestseller. Het nieuwe besturingssysteem ligt sinds 22 oktober in de winkels, sinds dien zijn er al twee zoveel versies verkocht van ieder ander product van Microsoft. Windows 7 was het besturingssysteem dat alle problemen en drama’s van voorganger Vista snel moest doen vergeten. En blijkbaar met effect. Volgens The Wall Street Journal gaat het om ruim 40 miljoen exemplaren sinds de release.
24 november || Nieuwe Windows 8 komt in 2012
Net nu Windows 7 uit is gekomen en iedereen aan het testen en ontdekken is in het nieuwe paradepaardje heeft Microsoft zijn handen weer vol aan de opvolger. In 2012 is het zover, dan kan namelijk iedereen zijn hart ophalen met Windows 8, de grote opvolger van Windows 7. In oktober kwam Windows 7 pas uit, en met in 2012 een nieuwe variant op Windows 7 ziet het er naar uit dat bij Microsoft de ontwikkelingen sneller gaan dan voorheen.exemplaren sinds de release.
14 december || Windows 7 in exploderende opkomst
Windows 7, het paradepaardje van Microsoft, heeft het helemaal gemaakt in Nederland. Mede dankzij de grote ontevredenheid over voorganger Vista, zorgde Windows 7 ervoor dat records na records worden verbroken. Het marktaandeel dat ongekend blijft stijgen, maar ook de recensies en reacties op Internet schrijven boekdelen. “In 2010 moet iedereen over op Windows 7.”, zo wordt aangegeven op de velen fora.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...