• RSS
  • Facebook
  • Twitter

zoekmachinesDe concurrentiestrijd tussen Google en Microsoft was toch wel de grootste concurrentiestrijd van het afgelopen jaar. Met Bing wilde Microsoft de vloer aanvegen met marktleider met Google. Toch bleek het niet zo eenvoudig, maar ook gaf Microsoft niet zo snel op als werd verwacht. De velen artikelen rondom deze felle concurrentie zijn genoeg om er een dossier van aan te maken. Vandaar vandaag op Strategie Online, het dossier Google vs. Bing.

6 oktober || Microsoft geen behoefte aan zoekmachine
De online strategie van Microsoft is opmerkelijk. Microsoft baas Steven Ballmer gaf zo aan in een interview dat hij niet verwacht dat Microsoft zoekmachines overneemt, om zo de concurrentie met zoekgigant Google aan te gaan. Microsoft is druk bezig met de concurrentie tegen zoekgigant Google met de lancering van Bing, en de overname van zoekmachine Yahoo.
16 oktober || Google overtreft verwachtingen
Zoekgigant Google heeft beter gepresteerd dan verwacht. Het derde kwartaal was zeer succesvol met een omzet van 5,94 miljard dollar. Vorig jaar was dit ’slechts’ 5,54 miljard dollar in dezelfde periode. Er was een grote omzetdaling verwacht. Dit mede door de komst van concurrent Bing. Maar ondanks een extra concurrent op de markt blijft Google toch met kop en schouders de marktleider.
22 oktober || Google lanceert muziek zoekmachine
Google zal een compleet vernieuwde dienst integreren. Hiermee willen zij zich opnieuw onderscheiden van zoekmachine Bing. In een vernieuwde zoekmachine kan er gezocht worden op artiest en kan daarbij ook naar muziek worden geluisterd. Niet alleen korte fragmenten, maar ook gewoon complete nummers. Dit beweert althans Wall Street Journal.
12 november || Microsoft verbetert Bing
Softwareconcern Microsoft blijft werken aan Bing. Het lukt maar niet om zoekgigant Google als marktleider van de troon te stoten. Microsoft gooit dan ook alles in de strijd om deze felle concurrentiestrijd te gaan winnen. Microsoft heeft nu een nieuwe alliantie gesloten om Google nog verder aan te vallen. Bing is namelijk in zee gegaan met Wolfram Alpha, een online databank die sinds mei antwoorden geeft op vragen die online worden gesteld.
18 november || Yahoo dupe van zoekmachine oorlog
Yahoo! blijkt de grote verliezer en dupe te worden van de grote zoekmachineoorlog. De zoekmachineoorlog ontstond toen Microsoft met zijn zoekmachine Bing de zware concurrentie aanging met zoekgigant Google. Het onderzoeksbureau ComScore volgt het Internet en heeft daarmee vooral aangegeven dat het Internetbedrijf Yahoo de afgelopen maanden enorm veel marktaandeel heeft zien afnemen.
4 december || Bing stort zich op Maps
Nadat Microsoft zich op de zoekmachine markt is gaan bevinden en de concurrentie met Google aandurft, is Google druk bezig om Microsoft te verslaan met Chrome OS. Google Maps en Google Earth zijn ook enkele succesvolle diensten van Google, maar Microsoft wil ook daarmee nu de concurrentie aangaan.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...