• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Dossier: Sneeuw

Posted by Henri 0 Comment

sneeuwbalDe afgelopen weken was de sneeuwval heel veel in het nieuws. De extreme sneeuwval zorgde voor extreem veel overlast, lange files, drukte bij autoschadebedrijven, maar ook voor heel veel pret. Lol in de sneeuw, sneeuwballen, sneeuwpoppen en een omzetstijging voor de webshops. Tijd dus om een dossier te maken over de sneeuwval.

9 december || Sneeuw weergave in Buienradar
Nu de temperatuur weer daalt richting de min is het voor de website Buienradar.nl tijd om daar goed op in te spelen. Vanaf nu geeft de website namelijk ook een beeld van de neerslag in de vorm van sneeuw. Als het sneeuwt is dat op de radar zichtbaar, dit maakte directeur Edwin Rijkaart bekend.
16 december || Drama spits wordt verwacht
Het is koud, het heeft nu al voor de tweede nacht streng gevroren in ons koude kikkerlandje. Dat betekent dat bij miljoenen mensen alweer de neiging komt om te gaan schaatsen. De schaatsen komen uit het vet, de verkoop stijgt. Maar ook wordt er neerslag aan gegeven. Vandaag wordt in Nederland de eerste winterse neerslag verwacht rond de middag, en dat betekent een drama voor de werknemers.
17 december || Sneeuwval zorgt voor onrust
Iets later dan verwacht, maar het is dan toch gebeurd. Bijna heel Nederland ligt bedolven onder een dik of dun laagje sneeuw. Sneeuwpret, maar ook veel gladheid, pech gevallen, lange ochtendspits en wachttijden voor de Wegenwacht waren de resultaat van de neerslag. Nederland is van slag, maar toch kan niemand beweren dat het ‘erg’ is. Stiekem geniet namelijk iedere Nederlander van deze weersomstandigheden.
21 december || Sneeuw zorgt voor chaos
Niemand kan er meer om heen. Nederland ligt onder een dik pak met sneeuw, dit zorgt voor overlast maar ook voor heel veel lol! Voor ondernemers is het echter lachen met kiespijn. De sneeuwval zorgt voor velen problemen binnen de economie. Medewerkers die niet kunnen komen vanwege het vreselijke weer, of schade die wordt gereden. Voor verzekeringsmaatschappijen is het een zwart weekend, in plaats van wit, omdat zij duizenden schade meldingen binnen krijgen.
21 december || Speciale calimiteitenpagina voor 9292
Het Openbaar Vervoer ondervindt nog steeds grote hinder van de weersomstandigheden. De sneeuwval zorgt er voor dat bussen maar af en toe rijden, en de treinen hebben ook nog steeds te maken met flinke vertragingen. Daarom heeft de informatiedienst van het openbaar vervoer in Nederland, beter bekend als 9292, sinds gisteren een speciale calamiteitenpagina.
22 december || TV-sector blij met winters weer
De tv-sector is dolblij met de huidige weersomstandigheden. In de tijden dat Nederland eindelijk weer eens bedekt is onder een flinke deken met sneeuw, is Nederland toe aan ouderwetse avonden. Een avondje geen YouTube, geen Uitzending Gemist, maar gewoon gezellig met het de hele familie bij de openhaard naar de tv kijken. En dat was enorm goed te zien aan de kijkcijfers. Deze schoten namelijk omhoog!
23 december || Webshops scoren door sneeuw
De inkopen voor de Feestdagen worden deze dagen massaal online gedaan. Webshops zijn dolblij met de extreme sneeuwval. “We zien dat consumenten het weer niet doorgaan voor aankopen en zij doen het dan ook massaal via het Internet.”, zo werd bevestigd door een webshop.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...