• RSS
  • Facebook
  • Twitter

telemarketingHet jaar 2010 wordt in geen geval het jaar van de telemarketing. Sinds 1 oktober is de wetgeving voor het gebruik van telemarketing en mailmarketing drastisch veranderd. Ruim een miljoen mensen had zich al uitgeschreven in het Bel-me-niet-register, zij mochten al niet meer gebeld worden. Maar momenteel overtreft het register ieder zijn verbazing.

Voor 1 oktober hadden al 1 miljoen mensen zich in laten schrijven in het Bel-me-niet-register. Dit betekend dat telefonische verkopers heb niet meer mogen benaderen. Momenteel zijn er al ruim 3,6 miljoen mensen die hun gegevens hebben laten afschermen voor telemarketeers. Toch blijkt er momenteel nog niet erg heel veel van te merken. Onze redactie sprak met een telemarketeer. “Tussen Kerst en Oud & Nieuw hebben wij gewoon gewerkt, het was een topdrukte. Onze targets hebben we dubbel en dwars gehaald. Maar wel blijken veel consumenten niet op de hoogte te zijn van de werking van het Bel-me-niet-register. Velen schrijven zich uit voor telemarketing, waarna zij vervolgens mee doen aan enquetes en dus toestemming geven voor benadering.”, zo gaf de telemarketeer aan. Velen mensen zijn nog niet op de hoogte van die werking, en bijna alle callcenters werken sinds 2009 op ‘warme bestanden’. De nieuwe regeling verplicht ook verkopers op de hoogte te stellen van de aanwezigheid van het register.

Voor alle telemarketing ondernemingen die werken op koude bestanden wordt 2010 een heel zwaar jaar. Voor de bedrijven die al eerder zijn overgestapt op het bellen naar warme bestanden veranderd er weinig. Alleen bestaat er de kans dat er minder bestanden beschikbaar komen, waardoor er een hogere prijs moet worden betaald.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...