• RSS
  • Facebook
  • Twitter

9292Vandaag is het dan zover. De scholen zijn weer begonnen na de Kerstvakantie, en ook de kantoren lopen weer vol. Vandaag is de eerste dag dat studerend Nederland hun ov-chipkaart kan gebruiken. Ruim drie keer zoveel mensen dan normaal zitten er op de telefonische klantenservice van de openbaar vervoerdiensten. Er worden namelijk problemen verwacht bij de oplaadautomaten.

De OV-chipkaart moet de OV-studentenkaart en de strippenkaarten doen vervagen en vervangen. De OV-chipkaart is een kaart waar de gebruiker geld op kan zetten op diverse oplaadautomaten in Nederland, daarmee kan worden gereist. Maar studenten vanaf 18 jaar, of die op het HBO of hoger onderwijs zitten, mogen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, dit behoort tot hun rechten met de studiefinanciering. Voor er gebruik gemaakt kan worden van de chipkaart moet deze dus worden geactiveerd, en dat hebben nog honderdduizenden studenten niet gedaan.┬áDe Landelijke Studenten Vakbond is benieuwd hoe alles gaat uitpakken. Vandaag is het echt ‘D-day’ voor het reizen met de chipkaart, zegt de bond.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...