• RSS
  • Facebook
  • Twitter

smsNaast de oliebollen, kerstkaarten, champagne, vuurwerk en Oudejaarsloten lijkt het er op dat SMS’en ook een nieuwe traditie wordt rond de jaarwisseling. Rond de jaarwisseling is dit jaar massaal gebruik gemaakt van SMS-diensten om zo andere de beste wensen te wensen. Ruim miljoenen sms’jes werden verstuurd dit jaar. Dit zorgde voor heel veel overlast, lange wachttijden en storingen.

Tussen 22.00 en 04.00 uur gingen er bij Vodafone 25,5 miljoen berichtjes naar en van de telefoontjes. Hiermee heeft Vodafone een nieuw record. Bij KPN werden er 27,7 miljoen berichtjes verzonden en bij T-Mobile gingen er maarliefst 17,5 miljoen SMS’jes uit. Dit jaar begon de drukte eerder. Vorig jaar hebben de consumenten gemerkt dat er flinke vertragingen waren tijdens het SMS’en waardoor nu rond 23.45 uur de drukte al begon, en zo iedereen probeerde de drukte voor te zijn. Bij KPN ondervond het netwerk geen problemen. Vodafone zag ook het aantal berichten dit jaar stijgen met 14% ten opzichte van de jaarwisseling van vorig jaar. Door de drukte was er bij Vodafone wel wat overlast en sprake van ‘filevorming’. Dit betekende dat het langer duurde voor een bericht werd afgeleverd. Op het Internet beweren enkele websites dat er ook opnieuw rond de jaarwisseling storingen waren bij Vodafone, en dat zij geen bereik hadden. Vodafone geeft echter aan dat hier geen sprake van was.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...