• RSS
  • Facebook
  • Twitter

nexusoneGoogle is al een tijdje bezig om de online markt te veroveren. Google is al tijden niet alleen meer een zoekgigant, ook op de markt van mail, video, websites, vertaalcomputers en talloze andere diensten proberen zij de concurrentie te winnen. Zo is Google verwikkeld in een felle concurrentiestrijd met Microsoft. Maar ook probeert Google te winnen van Apple met hun nieuwe ‘supertelefoon’.

Na veel geheimzinnigheid heeft Google nu eindelijk het bestaan van de Nexus One bevestigd. Dit is een nieuw telefoontoestel met een Android-besturingssysteem en is voor het grootste deel door de zoekgigant zelf ontworpen. Het resultaat, een concurrent voor Apple. Apple is zelf momenteel druk bezig met de ontwikkelingen van hun Apple iSlate. Volgens Google hebben zij met de Nexus One een vlotte telefoon in handen met hun eigen mobiele OS, een 3,7 inch groot aanraakscherm, een 5 megapixel camera met flits en een 1GHz Snapdragon-processor. De zoekgigant noemde de telefoon tijdens hun presentatie een ‘superphone’. Een compleet nieuwe stap en categorie in het telefoonsegment, waarvan de Nexus One de eerste stappen zet. De telefoon bevat alle benodigde functies. Een integratie van GMail, GPS, kompas, Google Maps, YouTube en uiteraard een webbrowser in de vorm van Google Chrome. Maar er is ook veel vernieuwing aan boord zoals spraakherkenning binnen alle functies van de telefoon. Overal waar met een toetsenbord tekst ingevuld moet worden, kan de gebruiker nu dus ook stemopdrachten geven. Het apparaat wordt binnenkort simlockvrij verkocht, maar het kan ook in combinatie met abonnementen van providers. In de VS gaat het dan om abonnementen van T-Mobile en Verizon, terwijl in Europa juist de Nexus One wordt gevoerd door Vodafone. Wanneer exact de telefoon in Europa komt is nog niet bekend. Wel is de prijs al bekend. In Amerika kost de telefoon 530 dollar, dat is omgerekend ongeveer 370 euro. Hieronder kunt u de presentatie video bekijken van de Google Nexus One.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...