• RSS
  • Facebook
  • Twitter

dsbthemovie2DSBTheMovie, een film over het DSB-debacle die volledig met hulp van het Nederlands publiek wordt gemaakt, heeft toestemming gekregen van nieuwszender RTL-Z om beeldmateriaal van deze zender te gebruiken voor de productie van deze film.

Voor een realistische weergave van de tijdlijn gebruikt de film echte nieuwsfragmenten die de opkomst en ondergang van de DSB Bank behandelen. De film, die eind februari af moet zijn, zal voor 80% bestaan uit door het Nederlands publiek gespeelde scènes. De scènes worden gespeeld volgens een script dat volledig op basis van bijdragen uit het publiek is geschreven. De overige 20% van de film zal ingevuld worden met echte, reeds uitgezonden nieuwsfragmenten. Deze nieuwsfragmenten worden nu beschikbaar gesteld door RTL Z.
Jan Willem Alphenaar, initiatiefnemer van DSBTheMovie: “De toestemming van RTL Z is van cruciale waarde voor het eindresultaat. We hebben uitgebreide gesprekken gevoerd met RTL en hen inzage in het script gegeven. We zijn heel blij dat zij belangeloos hun medewerking verlenen aan dit project”.

Tot 10 januari kunnen groepen zich nog inschrijven op de website www.dsbthemovie.nl om mee te spelen. Vanaf dat moment wordt het script, dat bestaat uit zo’n 40 scènes van maximaal één minuut, verdeeld over de ingeschreven groepen. Hein Voorwinde, scriptschrijver : “We hebben op dit moment ruim 60 ingeschreven groepjes. Dit varieert van marketingbedrijven tot scoutingverenigingen, toneelgroepen en ook gewoon gezinnen. Elke groep krijgt drie willekeurige scènes toegestuurd die ze zelf moeten repeteren, spelen en opnemen. Vervolgens moeten ze het resultaat digitaal aanleveren via internet.”.

Het meespelen en opnemen zal voor een groep ongeveer een middag of avond tijd kosten.
De groepen krijgen vervolgens tot 5 februari de tijd om hun werk digitaal aan te leveren. Vanaf dat moment zal er online gestemd worden over de beste inzendingen per scene. DSBTheMovie heeft hiervoor hulp aangeboden gekregen van het videobedrijf van Vincent Everts, Dik.nl. Het stemmen duurt tot midden februari, waarna de eindmontage plaatsvindt.

DSBThemovie is een project dat volledig draait op de medewerking van het Nederlandse publiek. Met behulp van crowdsourcing via allerlei social media, wordt getracht een realistische weergave te krijgen over wat er zich precies heeft afgespeeld bij de opkomst, het faillissement en de afwikkeling van de DSB Bank. Het project kent geen financiers en heeft ook geen winstoogmerk. De bedoeling is om de publieke opinie weer te geven in een film van 30 minuten die door iedereen gratis bekeken kan worden.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...