• RSS
  • Facebook
  • Twitter

soundAls het aan de FNV Vakbond ligt zullen alle internetters een licentie gaan betalen voor het downloaden van muziek, games en video’s. Hiermee moet het downloadverbod van de baan gaan en moeten de makers ook het deel krijgen waar zij recht op hebben.

Tijdens het popfestival Noorderslag zei de voorzitter Agnes Jongerius:”Popmusici verdienen met hun muziek niet genoeg om hun gezin te onderhouden. Terwijl tal van bedrijven aan internet verdienen, komt muziek meestal nog steeds gratis als water uit de kraan. Met een licentie, een licence to download, zou je dat kunnen oplossen”. Zo moet het legaal downloaden meer worden gestimuleerd. “Ik zou graag zien dat alle betrokken partijen rond de tafel gaan zitten om zo’n oplossing heel goed tegen het licht te houden. Nederland is koploper uitwisselen van muziek. Laten we onszelf ook tot koploper maken van een moderne oplossing, waarin we recht doen aan zowel de belangen van consument als die van de makers”, zei Jongerius tijdens het goed bezochte festival.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...