• RSS
  • Facebook
  • Twitter

naaktfotosJaarlijks worden duizenden tieners de dupe van het verspreiden van naaktfoto’s. Via MSN, e-mail of per telefoon wordt hen gevraagd om een naaktfoto. De tieners maken deze foto en versturen deze vervolgens in vertrouwen op. Helaas, het vertrouwen was niet terecht. De foto’s verschijnen massaal op het Internet en de tiener durft niet meer over straat.

Een veel voorkomend dilemma waar jaarlijks duizenden tieners voor komen te staan, nadat ze iemand in vertrouwen die vervolgens de persoonlijke naaktfoto’s verspreidt. De makers van de Safe Sexting-applicatie hebben nu de ultieme oplossing voor de iPhone, althans dat beweren zij zelf. De Safe Sexting-applicatie geeft de gebruiker de mogelijkheid om de foto’s te bedekken met zwarte balkjes of een rondje voor over het gezicht. Mocht de foto dan toch uitlekken, blijft de tiener onherkenbaar. De Safe Sexting-applicatie is gratis te downloaden voor de iPhone via de App Store.

Maar de reacties zijn kritisch. “Dit is totaal geen oplossing van het probleem. Via MSN kan ook iedereen door middel van Photoshop of simpele software als Microsoft Paint zijn of haar foto’s onherkenbaar maken en ze vervolgens verzenden. Paint heeft zo geen bijdrage geleverd aan de stop van deze problemen. Want als er zo’n foto wordt verzonden wordt er toch gevraagd door die zogenoemde ‘loverboys’ waarom ze niet de originele foto krijgen en of ze hem/haar niet vertrouwen. Dit is geen goed punt van die makers om even dit probleem op te lossen, dit is puur om in de publiciteit te komen.”, aldus een veelzeggende reactie op het Internet.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...