• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Aardige mensen

Posted by Henri 0 Comment

sireU heeft hem vast al wel gezien. De nieuwe campagne van de Stichting Ideële Reclame (SIRE) is van start gegaan. De campagne ‘Aardige mensen’ moet Nederland weer bewust maken van het sociale gedrag naar de medemens. SIRE werd bekend door campagnes als ‘Kinderen hebben het druk, van wie zouden ze dat nu hebben?’ en ‘Asociaal’.

Ruim driekwart van de Nederlandse bevolking (78%) vindt dat Nederlanders aardiger voor onbekenden moeten zijn. Tegelijkertijd blijkt dat 14 procent zich geen raad weet als een onbekende een aardig gebaar maakt. Wanneer een onbekende aardig maakt, is 17 procent zelfs ronduit achterdochtig. Dit blijkt uit onderzoek dat de Stichting Ideële Reclame heeft laten verrichten naar de vraag: ”Hoe aardig is Nederland?”. Deze uitkomsten liggen ten grondslag aan de nieuwe SIRE campagne “Aardige mensen” die recentelijk gestart is. Onderdeel van deze campagne, die op radio-, televisie en online loopt en buiten op abri’s te zien zal zijn, is een handige (online) gebruiksaanwijzing voor het omgaan met “aardige mensen”. ”Het is opmerkelijk dat veel Nederlanders zichzelf beschouwen als aardig, terwijl ze tegelijkertijd vinden dat anderen aardiger moeten zijn. Maar áls iemand dan aardig is, weet een hoog percentage weer niet hoe daarmee om te gaan. Reden voor ons om met de nieuwe SIRE-campagne aardige mensen een hart onder de riem te steken én op een ludieke wijze handreikingen te bieden hoe mensen om kunnen gaan met aardige mensen”, zo laat SIRE weten in een schriftelijke reactie.

“Wij hebben vijf typen aardige mensen en reacties daarop als voorbeeld genomen die in alle uitingen terugkomen. Het je openstellen voor de vriendelijkheid van anderen is het begin is van een aardiger Nederland. We hopen dat Nederlanders zich dat realiseren na het zien van deze aardige mensen”, zo gaf de reclamemaker aan in een interview. Velen grote partijen werken belangeloos mee aan de campagne. Heeft u het spotje nog niet gezien? Geen ramp, de campagne loopt nog enkele maanden wordt tijdens primetime op tv uitgezonden!


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...