• RSS
  • Facebook
  • Twitter

applebingDe concurrentiestrijd tussen zoekmachines Bing en Google is nog steeds niet gestreden. Microsoft lijkt nu toch een goede zet te hebben gedaan om een groot marktaandeel weg te snoepen bij marktleider Google. Apple is in gesprek met de softwaregigant om Bing als standaard zoekmachine te installeren op de iPhone en andere gadgets van Apple.

Hiermee vervangt de zoekmachine Bing dan de zoekmachine Google, die nu als standaard staat ingesteld. De onderhandelingen zijn al weken gaande. Sinds de introductie van Bing, in juni 2009, probeert Microsoft door middel van diverse pogingen om in de buurt te komen bij het enorme marktaandeel van Google. Momenteel is Apple de producent van de meest geliefde smartphone ter wereld. Met de iPhone, en binnenkort de iSlate, wint Microsoft in één klap extreem veel marktaandeel. De reden dat Apple op Microsoft wil overstappen heeft alles te maken met de lancering van de Google Nexus One. Met de komst van deze webphone staan Apple en Google recht tegenover elkaar als grootste concurrenten. Ook is Apple momenteel bezig met een systeem voor advertenties op de mobiele apparaten. Tijdens de presentatie volgende week zal waarschijnlijk meer duidelijk worden over de nieuwe onderhandelingen van Apple en Microsoft.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...