• RSS
  • Facebook
  • Twitter

youtubeYouTube wordt steeds commerciëler. Vandaag werden plannen bekend gemaakt om de concurrentie aan te gaan met Netflix. Netflix is een on-demanddienst die complete films publiceert tegen vergoedingen. YouTube maakt het mogelijk om complete films te bekijken tegen een vergoeding.

In Nederland bestaat zo’n dienst al in de vorm van RTL Video en Veamer van SBS. Tegen een vergoeding, van vaak slechts enkele euro’s, kan de gebruiker een aflevering uit een serie kijken of de gehele film bekijken in goede haarscherpe kwaliteit. YouTube had tot op voorheen alle video’s gratis en haalde de inkomsten uit adverteerders. YouTube is al vanaf de zomer in gesprek met grote filmstudio’s in Hollywood. Om tv-series en films te verhuren aan het publiek. De vijf films kosten $3.99 en kunnen betaald worden met Google Checkout, de betaaldienst van Google.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...