• RSS
  • Facebook
  • Twitter

browsersInternet Explorer ligt in zwaar weer. Na waarschuwingen van de Franse en Duitse overheid om de browser niet meer te gebruiken heeft dit geleid tot een flinke populariteitsstijging van de concurrende browsers. Chrome, Firefox en Opera merken goed dat gebruikers massaal afstappen van het oude vertrouwde Internet Explorer.

De overheden waarschuwde voor een groot lek. Dit lek zou er voor kunnen zorgen dat de gebruikers van Internet Explorer worden bespioneerd op hun surfgedrag. Hiermee zouden gevaren kunnen optreden als gebruikers gaan internetbankieren of andere persoonlijke gegevens invullen op het Internet. Mozilla, het softwarebedrijf achter de browser Firefox, zag het aantal downloads met een enorme opmars stijgen. In Duitsland waren er 300.000 meer downloads dan normaal. De downloadcijfers van Opera zijn inmiddels ook verdubbeld. Microsoft zet momenteel alles op alles voor upgrade die het grote lek moet dichten. Microsoft geeft ook aan dat er bij het upgraden naar versie 8 zij geen risico lopen. Wanneer de beveiligingsupdate voor versies 6 en 7 worden gerealiseerd is nog niet bekend.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...