• RSS
  • Facebook
  • Twitter

HyvesHyves, Facebook, Twitter en blogs: ze komen steeds vaker voor op de werkvloer, tot grote ergernis van de directie en het bestuur. Maar wat doe je eraan? Valt het gebruik van social media op de werkvloer nog wel te verbannen? Volgens Philip de Wulf van het Kenniscentrum Leefritme is dit al te laat en onmogelijk.

Uit het onderzoek van Philip de Wulf bleek dat mensen zich gelukkiger voelen als zij naast het face-to-face contact ook online contact hebben met vrienden, familie en kennissen.  ”Online contact verdiept de off-line vriendschappen. Die extra dimensie van de sociale netwerken geeft mensen nog meer het gevoel dat hun vrienden er altijd zijn, dat het échte vrienden zijn’.'”, zo liet Philip weten in een reactie. Gebruikers van social media vinden het steeds belangrijker om het privé-leven online te betrekken. De kloof is dicht tussen online wereld en de realife wereld. Daarom wordt het steeds meer van belang dat mensen altijd voor hun vrienden bereikbaar zijn en maken dus steeds meer mensen tijdens werktijd gebruik van Hyves, Facebook, Twitter of blogs. Het is als je vrienden bellen, dat doe je ook wel eens onder werktijd.

Zeker met het jonge personeel dat er de komende jaren bij bedrijven aankomt is het verbieden van sociale netwerken bijkans onmogelijk. De Wulf geeft aan:”Die zijn nu gewend elk moment met hun mobiel contact te hebben met hun vrienden, dat ram je er niet uit.”

One Response so far.

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Albert Roele, MaxServ B.V. Giessen. MaxServ B.V. Giessen heeft gezegd: Nieuw Online Strategie Artikel: Social media verbannen op werkvloer? http://bit.ly/4IwWxd #strategieonline [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...