• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Man vs. vrouw

Posted by Henri 0 Comment

netwerkenAl vanaf de basisschool is iedereen er al mee bezig. Wie is er beter? De man of de vrouw? Wie is er beter in marketing? De man of de vrouw? In de Universiteit van Tilburg is daar een onderzoek naar geweest. Na anderhalf jaar trekken zij de conclusies dat toch de vrouw meer kansen heeft dan de man.

In commerciële functies zijn er maar weinig vrouwen die de functies bekleden. Roelof Janssen geeft verder aan: ”Zowel in onze trainingen als bij werving en selectietrajecten die wij verzorgen zijn vrouwen sterk ondervertegenwoordigd, wel horen wij vaak van dat vrouwen het goed of zelf beter doen in de sales dan mannelijke collega’s.”. Voor een vrouwelijke medewerker binnen de verkoop is het makkelijker om de deur in te trappen. Als een vrouw langs wil komen voor een verkennend gesprek worden zij eerder binnen gelaten dan een man. Maar ook heeft een vrouw meer inlevingsvermogen, zij kunnen zich beter verplaatsen in de wensen en behoeften van de klant, waardoor zij betere tegenwerpingen kunnen gebruiken en dus eerder en makkelijker de target halen. Maar ook mannen hebben sterkte punten. De procedure van het onderhandelen en de kennis van het product is bij mannen het sterkte punt. ”Verkopen is geen trucje. Je moet goed inspelen op wat een klant wil, zodat je een product volledig naar zijn wens kunt vormen.Vrouwen en mannen doen niet voor elkaar onder in een salesfunctie, maar de dames hebben wel een voorsprong, daar zouden veel meer ondernemers hun voordeel mee kunnen doen.”, zo geven de onderzoekers aan.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...