• RSS
  • Facebook
  • Twitter

pausTerwijl Koningin Beatrix het gebruik van social media nog aanwijs tot de oorzaak van het individualiseren van deze samenleving, vindt Paus Benedictus XVI dat er meer gebruik moet worden gemaakt van de moderne communicatiemiddelen. De Paus is er heilig van overtuigt dat priesters via blogs en Twitter het woord van God beter kan verspreiden.

Het klinkt een beetje als de online strategie van het geloof. Zaterdag gaf de paus dit aan tijdens de Dag van de Communicatie van de Rooms-Katholieke kerk. Vooral priesters zouden handig gebruik kunnen maken van de snelle communicatiemogelijkheden die de huidige tijd ons biedt. De techniek luidt zo gelovigen tot ‘diepere banden over grotere afstanden’ en openen ze zo een ‘nieuw perspectief voor dialoog, evangelisatie en catechese.’. Het is van groot belang dat God tastbaar wordt in de wereld van vandaag, zo benadrukte de paus.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...