• RSS
  • Facebook
  • Twitter

hyvesVrienden zijn er in allerlei soorten en maten. Maar het begrip heeft een compleet andere betekenis gekregen met de opkomst van de sociale media. Hyves en Facebook zijn er voor verantwoordelijk dat steeds meer mensen een kick krijgen door een zo groot mogelijk netwerk op hun profiel. Maar toch blijkt uit onderzoek dat enorme aantallen van vrienden, los staat van de maatschappelijke positie.

Een menselijk brein kan maximaal 150 personen bijhouden. Dit betekend dat mensen dus nooit meer dan 150 échte vrienden kunnen hebben. Zo bleek uit diverse studies. Dit betekend dus ook voor velen online netwerken zoals Hyves en Facebook. Toch heeft bijna iedereen meer vrienden dan 150. “De oorzaak zit er in dat mensen worden toegevoegd die al vrienden zijn van een vriend. Een groot deel van de vriendenlijst is niet eens bekend bij de persoon.”, aldus een social media deskundige. Zolang een netwerk van mensen onder dit aantal blijft, kunnen mensen snappen hoe de relaties hierin zich ontwikkelen. Interessant genoeg zijn vrouwen een stuk beter in het online onderhouden van vrienden. Uit de studies van Dunbar blijkt dat mannen een grote behoefte hebben om anderen fysiek te zien.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...