• RSS
  • Facebook
  • Twitter

mobileGoogle timmert aardig aan de weg als het gaat om zijn nieuwe besturingssysteem. Het systeem Android scoort enorm en zal naar verwachting de komende jaren in populariteit steeds verder toenemen. Daarnaast wordt verwacht dat na Symbian (van Nokia) de Android het populairste systeem wordt op mobieltjes!

Dit is een duidelijke rede voor een feestje. Want hiermee is Google dus marktleider in de markt. Google is al marktleider in de markt van zoekmachines, waarin zij de concurrentie aan gaan met Bing, van Microsoft. Ook op de markt van besturingssystemen weten zij dus zo een groot deel weg te kapen. Het onderzoeksbureau IDC kwam met deze conclusie na een onderzoek. Naar verwachting zal de Blackberry in 2013 een derde plaats bezitten op de markt van smartphones. Naar verwachting zullen er dan maarliefst 391 miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Microsoft probeert ook de concurrentie van Google te weren, maar tevergeefs. Alhoewel Microsoft een enorme goede naam heeft op het gebied van besturingssystemen moeten zij met hun Windows Mobile achter aansluiten op een vierde plaats. Toch hoeft Windows Mobile niet geheel ontevreden te zijn. De onderzoekers verwachten dat mede door het nieuwe Windows 7 ruim 50 miljoen Windows-mobieltjes worden verkocht, afgelopen jaar waren dit er slechts 18 miljoen. Maar Google’s Android blijft de kroon toch echt spannen. Verkochten zij in 2009 ‘slechts’ 6 miljoen toestellen, in 2013 zijn dat er ruim 68 miljoen!


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...