• RSS
 • Facebook
 • Twitter

facebookHet is eigenlijk niet meer weg te denken uit de samenleving, Facebook. Familie, vrienden en collega’s zitten er op…… Je kersverse ex ook! DateDaily.com geeft tips over hoe je daar op een nette manier mee omgaat.

 1. Maak gebruik van de privacy-instellingen
  Het is sinds kort mogelijk in te stellen wie wat te zien krijgt op jouw Facebook. Pijnlijke status updates kun je het beste verbergen, persoonlijke informatie kun je blokkeren en laat hem/haar enkel zien wat ‘vreemden’ kunnen zien.

 2. Wijzig je wachtwoord
  Wanneer hij/zij je wachtwoord kent is het aan te raden om dit wachtwoord te wijzigen. Dat is de beste manier om Facebook te beschermen tegen berichten waarvan jij de auteur niet bent én houdt je datgene dat je wil verborgen wil houden ook echt verborgen.

 3. Breng jezelf positief naar buiten
  Presenteer jezelf in de positieve zin van het woord op Facebook, plaats bijvoorbeeld foto’s waarop je duidelijk plezier hebt. Nieuwe vrienden maken en events bezoeken is, wanneer hij/zij dat te zien kan krijgen, een ideale manier om jezelf positief naar buiten te brengen.

 4. Zorg voor een gepaste afstand
  Zorg dat je na de ‘breuk’ niet iedere minuut op Facebook doorbrengt, zeker niet om te bekijken waar je ex zich zoal mee bezighoudt. Bezoek familie, spreek vaker af met vriend(in)en dan voorheen, houdt jezelf bezig met jouw hobby…  Blijft bezig, maar niet continu met je smartphone/netbook!

 5. Niet ontvrienden
  Ondanks dat je ex je mogelijk iets erg onvriendelijks heeft aangedaan, is het niet bepaald slim te noemen om hem/haar uit je vriendenlijst te verwijderen. Het is dan ook wat wreed om dit te doen. Via gemeenschappelijke  vrienden kom je elkaar vaak toch weer tegenkom, dus echt noodzakelijk is het niet.

 6. Wees vriendelijk en gedraag jezelf gepast
  Wanneer hij/zij iets post, reageer dan niet, of dat nu is cynisch of grappig bedoeld is, op al die posts. Het is namelijk niet gek wanneer dit fout wordt opgevat. Zorg dus dat je nadenkt, wanneer toch je commentaar levert. Het is overigens niet erg om gepaste dingen leuk te vinden, zoals een concertbezoekje, het behalen van een diploma, een nieuwe liefde of iets anders. Het leuk vinden van een sterfgeval of nieuwe breuk kan uiteraard niet, net als het uitlachen van een nieuwe liefde.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...