• RSS
  • Facebook
  • Twitter

sneeuwspitsOok deze week houden de weersomstandigheden de actualiteitenrubrieken goed vol. Velen gewonden, enkele doden en veel blikschade op het Nederlands wegennet. De gladheid en velen sneeuwval zorgt voor veel overlast. Voor het KNMI zijn het enorme drukke tijden en is het de drukste winter sinds jaren. Tijd dus voor een nieuwe website!

Het KNMI is namelijk in een compleet nieuw jasje gestoken. Zo is vandaag bijvoorbeeld het vernieuwde weeralarm in werking gesteld. Dit weeralarm hangt tegenwoordig samen met de nieuwe website van het metereologisch instituut. Op de website kan per provincie worden aangegeven wat de verwachte weerssituatie is. Het weeralarm wordt geregionaliseerd na velen verkeerde meldingen. Het KNMI blijft de enige organisatie die een weeralarm kan afgeven, maar voortaan vindt van tevoren meer overleg plaats met onder meer de politie, de ANWB, Rijkswaterstaat en commerciële weerbureaus. Bovendien moet voor 90 procent zeker zijn dat er extreem weer op komst is. In andere gevallen wordt alleen nog maar algemene waarschuwingen gegeven.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...