• RSS
  • Facebook
  • Twitter

internetSurfers opgepast! Uit een Britse studie is gebleken dat te veel internetgebruik de geest kan verzieken. Internetverslaafden neigen eerder depressief te worden. Hoe langer en meer mensen op het web surfen, des te ongelukkiger zij worden. Verslaafden vervangen het normale sociale leven voor de sociale community’s op het Internet.

“Het internet speelt een enorme rol in het moderne leven, maar de voordelen kennen een duister kantje”, zo maakt dokter Morrisson van de University of Leeds duidelijk. Aan het onderzoek hebben ruim 13000 personen meegewerkt in de leeftijdscategorie van 16 en 51 jaar. Het verband tussen de tijd op internet en de mate van depressie viel al meteen snel op. Ook bleek dat internetverslaafden meer en vaker naar porno-sites, games-sites en online community’s. De gemiddelde internetverslaafde heeft een gemiddelde leeftijd van 21 jaar.

One Response so far.

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door PHD, Stacey LeRoy-Dyson. Stacey LeRoy-Dyson heeft gezegd: "Internet verziekt de geest" http://bit.ly/9tI6KH #strategieonline [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...