• RSS
  • Facebook
  • Twitter

blogBloggers sterven uit. Uit onderzoek is gebleken dat er steeds minder interesse is voor het bijhouden van een blog. De jongeren internetters zijn meer geïnteresseerd in de nieuwe microblogdiensten zoals Twitter en korte krabbels op profielensites. Het aantal inactieve blogs neemt sterk toe, sterven de bloggers uit?

Het onderzoek is gedaan onder jongeren uit Amerika tussen de 12 en 17 jaar oud. Het aantal bloggende jongeren is in een jaar gehalveerd tot 14%. Sociale netwerksites als Facebook zijn nog wel steeds extreem populair om hun gedachten in de vorm van korte berichtjes te delen met de rest van de wereld. Een grote oorzaak voor de uitsterving van bloggers heeft te maken met het Internetgebruik. Het laatste jaar is het gebruik van mobiel internet in een enorme opmars gekomen. Juist vanaf de mobiele telefoon wordt steeds meer gebruik gemaakt van korte blogs. Internetters van boven de dertig zijn willen wel steeds vaker een weblog bijhouden. Tussen 2007 en 2009 steeg het aantal bloggers van boven de dertig van 7 tot 11 procent. Toch hoeft u niet te schrikken van de uitkomsten. Volgens Amanda Lenhart, de onderzoek, zullen blogs (voorlopig) niet verdwijnen. Blogs rond bijzondere persoonlijke gebeurtenissen, zoals een bruiloft, grote reis of geboorte blijven toch nog in de vorm van een web-log.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...