• RSS
  • Facebook
  • Twitter

microsoftMicrosoft biedt in de veiligheidsupdate van aanstaande dinsdag oplossingen voor ondermeer kritische lekken in Windows en Office. De softwaregigant heeft in totaal 26 oplossingen weten te vinden voor evenzoveel kwetsbaarheden. Een softwarepleister voor het lek in Internet Explorer, welke wij vorige week aan het licht brachten, heeft Microsoft nog niet.

In Windows 2000, XP, Vista en Windows doen zich vijf kwetsbaarheden voor die worden gezien als ‘kritiek’, deze kunnen op afstand een kwaadwillende de controle over een systeem laten overnemen. Voor kwetsbaarheden in Server 2003 en 2008 geldt hetzelfde.

Ook in Office zitten enkele veiligheidslekken, welke het kenmerk ‘Belangrijk’ opgestempeld hebben gekregen. Deze lekken kunnen enkel pas misbruikt worden nadat de gebruiker een handeling heeft gedaan, zoals bijvoorbeeld het openen van een ‘besmet’ document. Klanten met Office 2007 of 2008 lopen geen gevaar, de kwetsbaarheden doen zich namelijk alleen voor in oudere versies van Office.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...