• RSS
  • Facebook
  • Twitter

firefoxMozilla, softwareontwikkelaar, heeft twee add-ons voor Firefox, haar populaire internetbrowser, van het downloadonderdeel van haar website verwijderd. Zogenaamde trojans, die de controle over een computer aan iemand anders geven, is onderdeel gaan uitmaken van beide uitbreidingen.

De twee ‘besmette’ uitbreidingen zijn behoorlijk populair, het betreft hier namelijk ‘Sothink Web Video Downloader’ en ‘Master Filer’. Mozilla werd van de kwaadaardige software op de hoogte gesteld door een attente gebruiker, die in de laatstgenoemde add-on de software opmerkte. Vanaf dat moment verhoogde de softwareontwikkelaar de beveiliging op haar downloadsite en wist ook de andere geïnfecteerde extensie op te merken. Voor de veiligheid van de gebruikers zijn beide add-ons niet meer beschikbaar.

Firefox is door de add-ons de afgelopen jaren erg populair geworden. Door de uitbreidingen kunnen de gebruikers de browser compleet naar eigen wens aanpassen, wat nu dus blijkbaar ook gevaarlijk is. Iedereen die Sothink of Master Filer heeft gedownload wordt door Mozilla aangeraden een uitgebreide virusscan uit te voeren.


Categories: Advies

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...