• RSS
  • Facebook
  • Twitter

windows7Windows 7 is niet verantwoordelijk voor het sneller leeglopen van batterijen van laptops, dat is was Microsoft zegt. Een aantal klachten van laptopgebruikers zorgde ervoor dat Microsoft een onderzoek instelde naar het probleem.

Laptopgebuikers klaagden op verschillende fora op het Internet dat na installatie van Microsoft’s nieuwste besturingssysteem de melding kregen dat hun accu vervangen moest worden. Andere gebruikers meldde weer dat de batterijduur drastisch achteruit ging, waarna Microsoft een onderzoek instelde.

De softwareproducent kwam, nadat het een aantal gevallen had onderzocht, tot de conclusie dat de batterijen zelf de veroorzaker van de problemen zijn en niet het besturingssysteem. Steven Sinofsky schrijft, namens Microsoft, in een officiële blogpost: “Windows 7 geeft correcte meldingen over problemen met de batterij en veroorzaakt deze niet. In elk geval konden we vaststellen dat de batterij waarover Windows de melding gaf, daadwerkelijk aan vervanging toe was.”

Mensen die upgraden naar het nieuwe besturingssysteem krijgen deze melding omdat Windows 7 een nieuwe manier heeft om vast te stellen of batterij nog goed werkt. Omdat andere besturingssystemen dit nog niet hebben krijgen zij deze melding mogelijk voor het eerst.

“We erkennen dat het lijkt alsof Windows 7 deze problemen veroorzaakt, maar in feite geeft de software een melding van een probleem dat al langer bestond.” Bij alle gevallen, in totaal twintig, betreft het veelal oudere laptops, waardoor het volgens Microsoft niet eens zo’n gek probleem is.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...