• RSS
  • Facebook
  • Twitter

microsoftMaandag zal Microsoft op een grote telecombeurs in Barcelona de show ‘stelen’. Naar verwachting kondigt de softwaregigant een nieuw besturingssysteem aan, namelijk Windows Mobile 7. Zoals de naam al doet vermoeden is het een besturingssysteem voor de mobiele telefoon, waarvan de mogelijkheden met de dag groeien.

Om de bemoeienissen van Microsoft in telecomindustrie toe te lichten zal Microsoft-topman Steve Ballmer in Barcelona zijn opwachting maken. Op dit moment is Windows Mobile 6.5 het meest uitgebreide systeem waar het bedrijf over beschikt. Voor de computer lanceerde Microsoft in oktober Windows 7 als nieuwste systeem.

Om weer op de kaart te komen wat betreft mobiele telefonie heeft de softwaregigant Windows Mobile 7 geproduceert.  Terwijl bedrijven als Apple en Research In Motion flinke stappen voorwaarts heeft gezet met eigen besturingssystemen respectievelijk in de vorm van de iPhone en de Blackberry, heeft Microsoft de afgelopen jaren zijn marktaandeel zien verminderen. Door het op de markt brengen van het nieuwste besturingssyteem, dat waarschijnlijk Windows Phone 7 zal gaan heten, wil het bedrijf qua marktaandeel een inhaalslag maken.

Voor het eerst bemoeidt Microsoft zich nu met de telefoons waarop de nieuwe software moet gaan draaien. Doordat het bedrijf met een eigen telefoon afnemers van zijn software teveel voor het hoofd zal stoten, is een eigen telefoon duidelijk een te grote stap.

Maandag vangt ‘s werelds belangrijkste mobiele telecombeurs, het Mobile World Congress, in Barcelona aan.  Eric Schmidt, topman van Google, en Ben Verwaayen, de Nederlandse topman van Alcatel-Lucent, zullen naast Steve Ballmer het podium betreden. Op het Mobile World Congress bieden telecomaanbieders een kijkje in de dienstverlening in de nabije toekomst en presenteren producenten hun nieuwste telefoons.

Softwaretoepassingen voor de mobiele telefoon krijgen op de beurs veel aandacht. Deze markt is door Apple aangezwengeld door de ontwikkeling van de App Store, waar, voor mobiel gebruik, handige programmaatjes kunnen worden gedownload.

Zondag kondigde Samsung de komst van een softwarewinkel voor Nederlandse gebruikers van zijn telefoons aan. Waar vorig jaar Engeland, Frankrijk en Italië al aan de beurt waren, vergroot ‘s werelds op een na grootste mobieltjesfabrikant de softwareverkoop in het voorjaar uit naar meer dan 50 andere landen, waar ook Nederland bijhoort.

Samsung, het elektronicaconcern uit Zuid-Korea, toonde ook een telefoon die draait op een door hun ontwikkeld softwareplatform, genaamd Bada, dat in het Koreaans oceaan betekent. Het bedrijf wil met Bada zijn positie versterken op het gebied van smartphones. In april of mei komt het eerste resultaat hiervan in de winkels, dan zal de Samsung Wave namelijk te verkrijgen zijn.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...