• RSS
  • Facebook
  • Twitter

windows_xpEen groot aantal gebruikers van Windows XP konden afgelopen dagen hun computer niet meer opstarten. Oorzaak daarvan was een patch voor Windows XP, die deze week is uitgekomen. De patch zorgde ervoor dat de gebruikers niet verder kwamen dan het welbekende ‘Blue Screen of Death’.

De update was bedoeld om een oude fout, van ruim 17-jaar geleden, in het Windows-systeem te herstellen. De problemen begonnen nadat gebruikers de patch installeerde en vervolgens de computer opnieuw opstarten. Op Microsoft’s hulpforum werden al tientallen berichten van gebruikers geplaatst over de problemen die zij hadden. De computer opstarten vanaf een Windows-cd, om de opstartsequentie te reparen, bleek uiteindelijk de oplossing op de problemen te zijn.

Deze oplossing werkt niet in geval van kleine laptops, zoals netbooks, want deze hebben over algemeen geen dvd-drive. Veel Windows XP-gebruikers hebben het besturingssysteem echter wel op een netbook geïnstalleerd. Het probleem is echter dat veel Windows XP-gebruikers het besturingssysteem op een netbook hebben staan. Microsoft zal daardoor met een nieuwe oplossing moeten komen, wat ze naar eigen zeggen ook snel zullen doen.

Windows-gebruikers worden aangeraden de update in kwestie, die het nummer KB977165 heeft, vooralsnog niet te installeren.


Categories: Automatisering

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...