• RSS
  • Facebook
  • Twitter

google_telefoonBinnen enkele weken zijn voor de Google-telefoon software beschikbaar van Navigon, fabrikant van navigatiesystemen. Internetverbinding is niet nodig, het gaat namelijk een zogenaamde ‘onboard’-versie. Door deze ontwikkeling zet Navigon een stap voorwaarts ten opzichte van de concurrentie, waar onder andere TomTom toe behoort.

Alle telefoons met een Google Android-besturingssyteem kunnen met de Benelux-versie van de software worden uitgerust, die versie kost € 49,95. Voor de Windows Mobile en Symbian, en ook op de iPhone, is de software van Navigon al beschikbaar.

Eind vorig jaar bracht Google zelf al gratis navigatiesoftware op de Amerikaanse markt voor de eigen Google-telefoons. Google Maps Navigation, zoals deze navigatiesoftware heet, is in Europa nog niet beschikbaar.

Gebruikers van de software krijgen niet te maken met verborgen internetkosten en/of veiligheidsproblemen, omdat het kaartmateriaal volgens een woordvoerder van Navigon niet van internet gehaald hoeft te worden. Dat is ook meteen het verschil met de navigatiesoftware van Google.

Navigon levert eigen navigatie-apparatuur en claimt op het gebied van autonavigatie op smartphones marktleider te zijn.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...