• RSS
  • Facebook
  • Twitter

onderzoekVeelvuldig gebruik van Google en Wikipedia maakt mensen in de komende 10 jaar slimmer, dat is tenminste wat driekwart van de mensen denkt. Uit onderzoek van de Elon-universiteit, in de Amerikaanse staat North Carolina, is dat gebleken.

Bijna 900 mensen, waaronder experts zoals wetenschappers, consultants, schrijvers en technologieontwikkelaars, zijn voor het onderzoek ondervraagd. Zoals gezegd vermoedt driekwart hiervan dat het IQ van internetters hoger zal worden, doordat informatie direct op het internet op te zoeken is. Mensen zouden zo beter worden in het lezen en snel begrijpen van teksten.

Het tegenovergestelde, namelijk dat het gebruik van dergelijke hulpmiddelen en informatiebronnen ons juist dommer en meer afhankelijk maakt dan voorheen, werd echter door bijna een kwart gedacht.

42 procent van de ondervraagden verwacht dat anoniem surfen in 2020 verleden tijd is, dat is althans gebleken uit onderzoek. De belangrijkste reden hiervan is dat internetgebruikers op allerlei manieren geïdentificeerd kunnen worden.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...