• RSS
  • Facebook
  • Twitter

thuiswinkel_waarborgDe beveiliging van de webwinkel van ruim 25 procent van de leden van Thuiswinkel.org is niet op orde. Zo blijven ondermeer bekende sites als marktplaats.nl en pietklerkx.nl in gebreke, dat blijkt tenminste uit van internetbeveiliger Networking4all. Eerder waren de webwinkels van 61 procent van de Thuiswinkel-leden nog onvoldoende beveiligd.

Eind 2009 deed de internetbeveiliger ook al onderzoek naar de beveiliging van webwinkels met het Thuiswinkel waarborg. Destijds was maar liefst 61 procent onvoldoende beveiligd. De leden van Thuiswinkel.org kregen tot 1 april om de beveiliging te verbeteren. Wanneer dit dan nog niet verbeterd zou zijn, zou Thuiswinkel.org de licentie van de betreffende webwinkels intrekken.

Uit het meeste verse onderzoek van Networking4all blijkt dat nog niet iedereen aan alle eisen voldoet, want ruim 25 procent is nog niet goed beveiligd. Eén van deze eisen is het beveiligen van persoonsgegevens. Onder de 25 procent, om precies te zijn 253 websites, die nog niet volledig aan de eisen voldoen bevinden zich ook een aantal bekende websites als marktplaats.nl, speurders.nl, pietklerkx.nl en halfords.nl.

Categories: Marketing

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...