• RSS
  • Facebook
  • Twitter

ebay_signeBay, de internetveilingssite, moet aan een gebruiker van de website meer dan 16.000 euro aan schadevergoeding betalen. De gebruiker wilde via de site goud kopen. Volgens de rechtbank in Wenen kon eBay weten dat ML Agentur, de verkoper van het goud, niet te vertrouwen was, waardoor de internetveilingssite schuldig is gesteld. Waarschijnlijk gaat het om het eerste gerechtsvonnis in zijn soort.

In september 2007 kocht een Oostenrijker via eBay een kilo goud, maar ontving na de betaling nooit zijn gekochte goudstaven. ML Agentur, dat in Duitsland al van fraude verdacht werd, ging daarna failliet, waardoor de koper ook zijn geld niet terug kon krijgen.

Omdat eBay een percentage van de opbrengst van de verkoop van het goud zou ontvangen, prees de veilingsite ML Agentur aan. Uiteindelijk is eBay zelf de grootste dupe, doordat de rechtbank eiste dat eBay een schadevergoeding van meer dan 16.000 euro aan de ‘koper’ van het goud moet betalen.

Categories: Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...