• RSS
  • Facebook
  • Twitter

breinAls het aan Stichting Brein ligt wordt er snel een halt toegeroepen aan de illegale verkoop van digitale boeken. Volgens de piraterijbestrijder is op internet het illegale aanbod inmiddels zo groot, dat er snel iets tegen moet gebeuren.

Samen met de Groep Algemene Uitgevers, ook bekend als de GAU, gaat Brein de handel op veilingsites bestrijden. Daartoe zijn de twee organisaties een tot januari 2011 lopend pilotproject gestart. Volgens de directeur van Stichting Brein, de heer Tim Kuik (foto), hebben beheerders na tussenkomst van zijn stichting inmiddels 170 websites van aanbieders van digitale boeken van het web verwijderd.

Op veilingsites als Marktplaats worden vaak honderden e-books van Nederlandse en buitenlandse auteurs, op cd’s, verkocht. Nu kan een onderzoek worden gestart tegen aanbieders, die mogelijk kan leiden tot een rechtszaak.

Ook wordt opgetreden tegen het illegaal delen van e-books via downloadsites. Sites die auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden krijgen een waarschuwing en kunnen mogelijk gesloten worden door Brein.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...