• RSS
  • Facebook
  • Twitter

computer_verkoopWereldwijd is de verkoop van computers, in vergelijking met vorig jaar toen 84,3 miljoen pc’s werden verkocht, in het eerste kwartaal van het jaar 2010 met ruim 27 procent gestegen. Donderdag werden de cijfers bekendgemaakt door Gartner, een groot marktonderzoeksbureau.

De verkoopstijging is sterker dan eigenlijk werd verwacht.  Analytici verwachtte een toename van 22 procent. Vooral in Europa, het Midden-Oosten én Afrika werden meer pc’s verkocht dan voorheen. De verkoop nam in Noord-Amerika en Latijns-Amerika iets minder sterk toe dan vooraf was verwacht. Voor heel 2010 rekenen de onderzoekers op een stijging van de computerverkopen met circa 20 procent.

Met een marktaandeel van 18,2 procent bleef Hewlett-Packard in het eerste kwartaal wereldwijd marktleider. Tweede was het Taiwanese Acer, met een marktaandeel van 14,2 procent, terwijl Dell en het Chinese Lenovo respectievelijk derde en vierde op de ranglijst staan.

Categories: Automatisering

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...