• RSS
  • Facebook
  • Twitter

windows7Twee miljoen internetters in Nederland maken, een half jaar na de lancering, gebruik van Windows 7. Het nieuwste besturingssyteem van Microsoft heeft daarmee een marktaandeel van 15 procent. Microsoft maakte dit woensdag bekend.

Microsoft baseert zich op cijfers van onderzoeksbureau Statcounter, dat steekproeven doet naar het gebruik van besturingssystemen door bezoekers van diverse websites. Volgens deze cijfers, afkomstig van onderzoeksbureau Statcounter, neemt Windows 7 vooral marktaandeel af van de oudere versies van Windows. De cijfers zijn gebaseerd op de steekproeven die Statcounter doet naar het gebruik van besturingssystemen door bezoekers van diverse websites, waar het onderzoeksbureau simpel onderzoek naar kan doen.

In Nederland gaat de overstap op Windows 7 sneller dan in de meeste andere landen. Het bedrijf begrijpt deze snelle overstap wel, “Nederlanders zijn snel in het aanpassen aan nieuwe technologie door de grote mate van pc-gebruik en het hoge aantal internetaansluitingen”.

Volgens Ralf Becks, bij Microsoft Nederland hoofd van de Windowstak, zijn de cijfers beter dan men had verwacht. “Een jaar na de lancering had Windows Vista ongeveer 1,5 miljoen gebruikers, dat lag toen al hoger dan bij Windows XP.”

Categories: Automatisering

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...