• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Ook Premier Balkenende is een 'social networker'Als het aan de Consumentenbond ligt beveiligen de sociale netwerksites hun profielen op internet door deze ‘dicht’ te zetten. Op die manier worden persoonsgegevens beschermd tegen criminelen of bedrijven die het gebruiken voor andere dingen dan waar deze voor bestemd zijn.

Met in totaal bijna 410 miljoen gebruikers zijn netwerksites als Facebook (400 miljoen) en Hyves (7 miljoen) schatkamers voor ‘onbevoegden’. Criminelen, werkgevers én bedrijven zouden op slinkse wijze, door de sociale netwerksites, hun waar aan ons willen verkopen. De Consumentenbond is van mening dat het openstellen van je sociale network weleens tegen je kan werken.  “Bij deze sites zijn nu standaard veel privacygevoelige gegevens zichtbaar, zoals iemands naam, profielfoto, interesses en vriendenlijst. Zo kan er tijdens een sollicitatiegesprek ineens een foto van een feestje opduiken waar jij op staat met een paar glazen te veel op.”

De Consumentenbond adviseert gebruikers van sociale netwerksites om kritisch te kijken naar welke informatie ze met iemand willen delen én ook goed te kijken naar wie zij toelaten in vriendenlijst.

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...