• RSS
  • Facebook
  • Twitter

staatsloterijDuizenden staatsloten zijn opgekocht door cybercriminelen, die deze mogelijkerwijs met gestolen creditkaarten hebben betaald. Door de Staatsloterij is inmiddels bevestigd dat er met gestolen creditcardgegevens betalingen zijn geweest.

Het financiële recherchebureau UltraScan heeft achterhaald dat voor een bedrag van twee ton door één persoon via het internet achtduizend staatsloten zijn gekocht. “Waarschijnlijk zijn er echter meerdere betrokkenen en is er voor een veelvoud geplunderd”, aldus Frank Engelsman namens UltraScan.

“Begin dit jaar werden we door de Rabobank gewaarschuwd dat er voor een trekking duizenden loten frauduleus waren gekocht”, wijst een woordvoerder van de Staatsloterij tegenover Het Financiële Dagblad erop dat fraude regelmatig tijdig wordt ontdekt. “We konden dat gelukkig nog op tijd ongedaan maken.” Tevens zegt de woordvoerder dat de opgemerkte gevallen per trekking op twee handen te tellen zijn. “Maar dat zegt niets over het werkelijke aantal.”

Categories: Actueel

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...