• RSS
  • Facebook
  • Twitter

oranjekoortsVandaag is weer een heerlijke zomerse dag. De dag waarop het Nederlands elftal in Zuid-Afrika moet spelen tegen Slowakije in de achtste finale. Naar verwachting wil weer iedereen die wedstrijd volgen via tv, Internet of radio. En dat gaat de Nederlandse ondernemer dus weer heel wat knaken kosten.

Want al deze oranjekoorts zorgt voor heel wat obstakels als manager of ondernemer. Hoe houd je het personeel van de tv of radio vandaan? Hoe houd je het personeel aan het werk? En hoe voorkom je dat alle medewerkers spontaan een vrije middag opnemen? Vragen waar velen managers mee worstelen in deze tijd van het WK. Volgens berekeningen kost de werkonderbreking de Nederlandse economie 130 miljoen euro, als gevolg van een werkonderbreking. De meeste bedrijven kiezen er toch voor om vanmiddag om 16.00 uur de wedstrijd gezamenlijk te kijken op kantoor of de werkplaats. De beste methode is volgens adviseurs om de medewerkers toch gewoon gezamenlijk om 16.00 uur naar de wedstrijd te laten kijken. Deze soepelheid wordt beloond, als de ondernemer of manager eens met de handen in zijn haar zit en een beroep wil doen op zijn medewerkers. Maar wel is het mogelijk om het gemiste uurtje later in te halen. Als gevolg van de WK gekte zal er weinig avondspits zijn vanavond. Veel medewerkers gaan al vroeg naar huis, terwijl andere na de wedstrijd pas naar huis keren. En dan heb je nog de medewerkers die na het werk nog een uurtje moeten inhalen. Hierdoor is de spits dus zeer goed verdeeld.

Categories: Advies, Algemeen

Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...