• RSS
  • Facebook
  • Twitter

youtubeSinds YouTube reclamefilmpjes heeft geïntroduceerd lijkt de gebruiker een nieuwe ergernis rijker. “Soms moet je voor een filmpje van een paar seconde eerst naar een halve minuut reclame kijken!”, aldus een gefrustreerde gebruiker in een forum. Echter geeft YouTube wel gehoor aan de irritatie. Later dit jaar zullen de reclames wegklikbaar worden geïntroduceerd.

Nog steeds worstelt YouTube flink met de mogelijkheden om geld te verdienen. Naast de tekstadvertenties, de call-to-action knop om een liedje te downloaden en de verhuur van online films, blijven de reclamefilmpjes de meest omstreden reclamevorm op YouTube. De kijkers moeten namelijk verplicht de zogenoemde pre-rolls bekijken, anders start het filmpje niet. Wanneer de gebruiker verlost wordt van deze reclamevorm is echter nog niet bekend.

One Response so far.

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Semilo, MaxServ B.V. Giessen. MaxServ B.V. Giessen heeft gezegd: Nieuw Online Strategie Artikel: YouTube wil wegklikbare reclame http://bit.ly/cl1mOd #strategieonline [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...