• RSS
  • Facebook
  • Twitter

happyDe zomer kan voor heel wat depressiviteit zorgen op de werkvloer. Mensen die aftellen tot ze eindelijk met vakantie kunnen, medewerkers die helemaal niet op vakantie gaan, maar toch zouden willen en de mensen die weer terug komen van vakantie, zorgen voor een aparte sfeer op de werkvloer. Juist in deze tijd is het daarom van belang om voor de positiviteit te zorgen op de werkvloer. Maar hoe houd je het werk positief? We helpen u even op weg.

Aan de hand van het onderzoek van professor Barbara Fredrickson van de University of Nort Carolina, blijkt dat de positiviteit op de werkvloer begint bij de leidinggevenden. Het komt er op neer dat mensen die positief in het leven en in het werk staan in hun werk ook zelfbewuster, innovatiever en strategischer zijn. Sommige medewerkers zijn van nature positief, andere hebben echt een steuntje in de rug nodig. Dat steuntje in de rug moet de leidinggevende ze dan zo af en toe even geven.

Uit neurologisch onderzoek is gebleken dat de menselijke geest best flexibel is. Dit betekend dat nieuwe connecties en gedrag binnen no-time kan worden aangeleerd en zelfs ingeroeste patronen nog op hoge leeftijd kunnen worden doorbroken. Mensen kunnen dus daadwerkelijk wel veranderen en zo effectiever worden. Dan blijft natuurlijk nog de vraag, hoe? Hoe maak je deze mensen gemotiveerd en positief?

Deze week gaat Strategie Online u daar verder mee op weg helpen. Woensdag, donderdag en vrijdag en de gehele volgende week verschijnt er om 16.00 uur een blog met daarin tips om de positiviteit te behouden of maken op de werkvloer. Want juist om 16.00 uur, als het aftellen naar 17.00 uur echt is begonnen, dan kunt u die positiviteit het beste gebruiken. Met deze gratis positiviteitstraining en motivatietraining hopen we u wat verder op weg te helpen met een betere werkplaats.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...