• RSS
  • Facebook
  • Twitter

ladygagajustinbieberVoor het eerst uit de geschiedenis van het internet is er een oorlog los gebarsten. De strijd gaat om de hoogste kijkcijfers. Dit keer geen felle concurrentieslag tussen de commerciële omroepen RTL en SBS, dit keer zijn tienerster Justin Bieber en popicoon Lady Gaga met elkaar de strijd aangegaan om de populairste YouTube hit.

Videoclips op YouTube geven een geweldig beeld van de populariteit van een single of artiest. Lady Gaga staat keer op keer hoog genoteerd in de populairste video’s. Haar videoclips Pokerface, Bad Romance en Just Dance al meer dan 1 miljard views. Maar als het gaat om de populairste video op YouTube, dan is het een felle nek-aan-nekrace. De strijd was los geborsten om wie als eerste de 250 miljoen views wist te behalen, een nieuw record voor YouTube.

De felle nek-aan-nekrace is echter toch gewonnen door Justin Bieber met het nummer Baby. Fans waren uitzinnig, op diverse fora werden mensen opgeroepen om de videoclip te bekijken, waarna in velen fora een soort van fors meningsverschil ontstond. Ondanks deze teleurstelling voor Lady Gaga, blijkt zij op social media wel de sterkste artiest. Met 5 miljoen volgers op Twitter en 1 miljard views op een serie videoclips, mag zij zeker niet klagen.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...