• RSS
  • Facebook
  • Twitter

negatiefdenkenIn onze blogreeks over positiviteit en motivatie op de werkvloer hebben we al enkele delen behandeld. Zo heeft u kunnen lezen hoe belangrijk waardering op de werkvloer is, maar ook kon u lezen hoe belangrijk het is dat u lekker in u vel zit. Als de leidinggevenden lekker in zijn vel zit, straalt dit eerder uit op het personeel. In derde blog uit de reeks was te lezen hoe belangrijk het teamgevoel is.


Vandaag gaan we verder op dat teamgevoel. Binnen een team is het haast onmogelijk om echt iedereen 100% optimistisch te krijgen. Het is een mooi streven, maar binnen grote organisaties helaas onmogelijk. Altijd blijven er negatieve en sceptische mensen aanwezig. Om de positiviteit en motivatie hoog te houden op de werkvloer, is het toch van belang dat ook zij waardering krijgen. Uw medewerkers kunnen allemaal positief denken en handelen, maar dat betekend niet dat zij de realiteit moeten negeren. Daarom is het dus ook van belang om wederhoor toe te passen en ook de doemdenker in het team eens aan het woord te laten. Geef scepsie de ruimte in aannames en ideeën dus ook wat meer de ruimte.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...