• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Positiviteit: Bonus

Posted by Henri 0 Comment

bonusStrategie Online biedt u in deze zomertijd exclusief een gratis online motivatie en positiviteitstraining. We behandelen punten om zo de sfeer, motivatie en positiviteit op de werkvloer te verbeteren. Soms zit de motivatie en het optimisme van medewerkers verstopt achter slechts enkele dingen. Zoals bijvoorbeeld de beloningen van de werkgever.

Steeds meer bedrijven werken op basis van beloningen en bonussen. Anno 2010 is bijvoorbeeld het werken in een callcenter weggelegd voor een laag tot minimumloon, maar worden de callcenter agents door middel van bonusregeleningen zo gestimuleerd tot een score. En dat werpt goed zijn vruchten af, het kaf wordt snel van het koren gescheiden en de medewerkers voelen zich vereerd met een extraatje op het inkomen.

Maar zo’n bonusregelening zien we terug op meerdere punten. Wordt u als werkgever er ook zo moe van dat keer op keer uw medewerkers rond carnaval of regelmatig op een maandag ziek melden, en dat u twijfelt: Is hij/zij wel ziek of heeft hij een fikse kater? Ook dit kan via een bonus of beloning goed worden weggenomen. Door bijvoorbeeld een bonus te geven aan medewerkers die het gehele jaar niet ziek zijn geweest. Zij ontvangen dan een klein percentage van het jaarinkomen.

Nog steeds denken velen bedrijven dat het weggeven van bonussen alleen maar geld kost, maar het tegendeel is waar. Op het moment dat een bedrijf durft te investeren in het geven van bonussen, wordt hier geinvesteerd in de motivatie van de medewerkers om er zo het optimale uit te halen.

Uiteraard is het niet altijd van toepassing en draagt een bonus niet altijd bij aan een betere werkomgeving, maar een beloning kan ook in andere vormen. Plan eens een leuk personeelsfeest, of misschien nog simpeler. Drink samen met uw medewerkers eens gezellig een biertje op de afloop van een project.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...