• RSS
  • Facebook
  • Twitter

wandelenVandaag opnieuw weer een deel uit de gratis motivatie en optimisme training van Strategie Online. In dit 6e deel uit de blogreeks nemen we de invulling van de pauzes onder de loep. Eerder bekeken we al de mogelijkheden tot bonusregelingen, waardering, negatief denken en gezondheid op de werkvloer. Vandaag zijn de pauzes aan de beurt.

De gehele dag ben je met collega’s aan het werk. Als dan de pauze start, splitst echter de gehele groep op. De ene eet zijn broodjes op achter de computer, de ander gaat een luchtje happen of sigaretje roken, terwijl weer een ander in de kantine gaat zitten. De pauze is er om even het werk te ontvluchten. Want als een medewerker 8 uur per dag op zijn bureaustoel zit, naar zijn scherm te staren, houdt de motivatie al snel op. De pauze is namelijk een ideale methode om even het werk te ontvluchten en te vergeten. Om de motivatie en positiviteit te verbeteren is het dus zeer verstandig om tijdens de pauze even de werkplaats te verlaten en even de vrijheid en rust op te zoeken. Zo is het bijvoorbeeld heel verstandig om even naar buiten te gaan of een rondje te lopen. Door de frisse lucht zijn vervolgens de medewerkers weer klaar om de rest van de dag fris en fruitig aan het werk te gaan. Even het werk ontvluchten om heel even naar buiten te gaan of een klein stukje te lopen bevordert dus zeer de positiviteit op de werkvloer. En met zo’n onderbreking in je dag, is het ook zo 5 uur!


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...