• RSS
  • Facebook
  • Twitter

bouwvakkersVandaag weer een nieuw deel uit onze gratis online motivatie en positiviteitstraining van Strategie Online. Er zijn de afgelopen weken al velen onderwerpen behandeld die op de werkvloer kunnen zorgen voor een ontspannen sfeer, betere inzet en meer positiviteit. Deze positiviteit begint daarom ook met een goede balans op de werkvloer. Een goede balans is te creëren door collega’s bij elkaar te plaatsen, die aan elkaar gewaagd zijn.

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan heel de dag op de bouw, veel inzet tonen zij niet. Maar zodra er iets vrouwelijks voorbij komt lopen is daar het mannelijke oerinstinct. Ze gaan zich uitsloven om zo een goede indruk te maken. Dit gedrag ontstaat echter niet alleen bij bouwvakkers. Ook zakenlui hebben vaak, zonder dat zij het zelf door hebben, een ander gedrag in het bijzijn van vrouwelijke collega’s. De mannen gaan beter presteren, willen zich beter voor laten komen. Maar ook andersom heeft het effect. Een callcenter met 75 vrouwelijke medewerkers heeft hier een proef mee gedaan. Op de werkvloer waren roddels en wanprestaties de orde van de dag. Door het aannemen van een mannelijke collega verdwenen de roddels. De vrouwen gingen beter presteren.

Een goede balans tussen mannen en vrouwen is dus zeer van belang op het werk. Maar ook is de positie en setting van de werkvloer een kritisch punt. Zet collega’s bij elkaar die op elkaar een juiste aanvulling hebben. Laat ze de concurrentie van hun collega in de nek voelen, om zo de het optimale resultaat uit uw medewerkers te halen. Zorg dat de negatieve minpunten van de ene collega, juist bij de andere collega een positief sterk punt is.

2 Responses so far.

  1. [...] Positiviteit: Mannen & Vrouwen | Strategie-Online.nl [...]

  2. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Han Beukers en Han Beukers, Stacey LeRoy-Dyson. Stacey LeRoy-Dyson heeft gezegd: Positiviteit: Mannen & Vrouwen http://bit.ly/a0CkVz #strategieonline [...]


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...