• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Verkoop van computersWereldwijd is de verkoop van computers enorm gestegen. Uit de eerste analyses van marktanalysebureau Gartner worden er dit jaar 19% meer computers verkocht dan vorig jaar. Dit terwijl ook vorig jaar de computerverkoop amper tot niet heeft geleden onder de recessie. Het analysebureau analyseert de verscheepte computers naar de winkel, volgens hen geeft dit een goed beeld van de verkoop.

In totaal worden er naar verwachting 367,8 miljoen computers verscheept in 2010. En dat is 19,2% meer dan in 2009, toen er ‘slechts’ 308,3 miljoen computers werden verscheept. De voorspellingen en analyses die het analysebureau doen lijken zeer gunstig voor de toekomst. Zo gaf het bureau in een persbericht aan ook te verwachten dat op zeer korte termijn de zakelijke markt meer aantrekt. Veel bedrijven zijn nog blijven hangen op Windows XP en zullen binnenkort overstappen op het nieuwe Windows 7. Zo wordt er verwacht dat er binnenkort een record aantal zakelijke computers worden gekocht. Veel bedrijven hebben de eerste reacties afgewacht op Windows 7, omdat zij de ervaringen nog weten met de flop van Windows Vista. Het aandeel van netbooks is wel afgenomen, in het tweede kwartaal van 2010 is het aandeel van de kleine en goedkope laptops tot onder de 18% gedaald. Vorig jaar was dit aandeel nog 20%. Dit is mede te wijten aan de komst van de populaire en succesvolle tablets. Gartner rekent deze tablets met daarop Windows wel mee binnen de computerverkopen, maar media-tablets, zoals de iPad, niet.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...