• RSS
  • Facebook
  • Twitter

gmailGoogle is weer koploper in één van zijn nieuwe functies. Anno 2010 gaat veel per e-mail, de mailboxen puilen dan ook uit van de e-mails. Google heeft met zijn nieuwe dienst binnen Gmail de mogelijkheid gevonden om in één oogopslag te tonen welke mailtjes belangrijk zijn en welke mailtjes nog wel even ongelezen kunnen blijven. Het nieuwe paradepaardje van Google heet de Priority Inbox.

Alle nieuwe binnenkomende berichten worden automatisch ingedeeld in categorieën. Google haalt er vervolgens een groot filter overheen. Hierin worden de mails gefilterd en in drie secties geplaatst. Zo is er de sectie ‘belangrijk en ongelezen’, ‘met ster’ en ‘de rest’. Via diverse signalen analyseert Google in een zeer korte tijd wat de prioriteit is van een e-mail. Zo wordt er geanalyseerd naar de frequentie dat de verzender van de e-mail in het verleden heeft gemaild en of de ontvanger deze e-mail snel heeft geopend en gereageerd. Al deze geanalyseerde gegevens worden verzameld en gegenereerd tot een prioriteit. Maar ook is er voor gebruikers eenvoudig in te stellen wat de rangschikking moet worden. Momenteel is de Priority Inbox een functie in de testfase, naar verwachting zullen de komende weken alle gebruikers de nieuwe functie kunnen gebruiken.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...