• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Het is inmiddels algemeen bekend dat Internet vooral een informatiebron is geworden. Voor studenten, maar ook in het bedrijfsleven wordt het Internet zeer vaak gebruikt om feiten op te zoeken. Wikipedia is één van de grootste bekendste encyclopedieën van de hele wereld. In velen verschillende talen is Wikipedia uitgegroeid tot de grootste informatiebron.

Dat de bezoekers vertrouwen hebben in Wikipedia is inmiddels algemeen bekend. In enkele Europese landen is een onderzoek gedaan naar de website Wikipedia in vergelijking tot kranten. Het onderzoek is in Oostenrijk, Slovenië en Kroatië uitgevoerd. Daaruit bleek dat in totaal 63% van de overvraagden de informatie op Wikipedia betrouwbaar vond. Toch zeer opmerkelijk, aangezien Wikipedia het grootste crowdsourcing project van de wereld is. Iedereen is geheel vrij om zelf informatie aan te vullen, waardoor dus nooit een garantie bestaat dat de informatie kloppend is. Maar in het onderzoek werd ook gevraagd hoe betrouwbaar zij het ouderwetse medium de krant vonden en slechts 53% vond kranten betrouwbaar. Online kranten en tijdschriften zijn het minst betrouwbaar, de helft van de ondervraagden vertrouwd deze informatie niet altijd.


Populair

sbs6

Is Nederland SBS-mar

In 2006 werd SBS een serieuze concurrent binnen omroepland toen ...

Exclusief interview

Dagelijkse leven Onze bezoekers waren voornamelijk erg geïnteresseerd in de personen ...

ReclameBlik: Bier

We beginnen bij de marktleider van de biermarkt. Heineken. Heineken ...

Positiviteit: Mannen

We nemen weer even de bouwvakkers als voorbeeld. Zij staan ...

Welkom op het Strate

Anno 2009 is het hebben van alleen een website niet ...